Vanhan herättelyä; valokuvaus.

DSC_0142

Voihan jehna. Menin ”lupaamaan” itselleni, että opettelen ”uudelleen” valokuvaamisen jalon ja hienon taidon. Olen aikoinaan kuvannut paljonkin, tai no mikä nyt on paljon, mutta sillee että työkalu tuntui hyvältä ja jopa onnistuneita ruutujakin saatiin aikaiseksi. Koskaan näitä kuvia ei ole missään julkaistu, vaan ovat jossain ulkoisen kovalevyn syövereissä. Sieltä voiskin löytyä melkoista historian havinaa kun oikein ottais asiakseen tonkia. 🙂

Ostin tosiaan aikoinaan Nikonin D5100 rungon kun se julkaistiin. Runko oli ”peruskamppeiden mersu”, tai näin mulle ainakin sujuvasti kerrottiin. Pikkuhiljaa hankin lisävarusteita ja pian paketti olikin sillätavalla valmis, että tein jopa pieniä kuvauskeikkoja, ruokapalkalla.. 🙂

Vuosien varrella tämä kampe on tosiaan jäänyt reppuun odottelemaan aikaa parempaa ja kenties pientä inspiraatiota. Matkapuhelimien kameroilla kun on niin helppoa ja mukavaa napsia kuvia. Pikkasen filtteriä päälle ja valmis. Olen nyt parin päivän aikana napsinut muutamia ruutuja. Kuvien valotus, sommittelu, suunnittelu nousevat selkeästi enemmän framille kun puhelimella näpsityt. Jotenkin onnistuneen ruudun saaminen on palkitsevampaa järkkärillä. Ainakin näin amatöörin silmin, kuvaan saa ja pitää käyttää enemmän aikaa ja suunnittelua.

Toinen asia parin päivän opiskelumatkalla on ollut havainto siitä, että mikäli kuvia pitää muokata, on järkkärillä otettu RAW- kuva todella paljon muokattavissa. Itse en ole koskaan ollut, eikä minusta varmasti tule, super-kuvien-muokkaajaa, vaan uskon enemmän AU NATURAL- meininkiin. 🙂 Latasin koneelleni Nikonin Capture NX- softan jota kokeilin hieman. Kätevä, mutta uskon ennemmin kuvaajan taitoon ja fiilikseen. Pieniä valovirheitä varmasti tulee itsekin korjattua, mutta uskon että se jää siihen.

Aionkin jatkossa pitää kameraa mukana kaikilla pikku reissuilla ja retkillä. Opetella kuvaamaan eri valoissa, asetuksien kanssa kikkailua ja sen että kamera tuntuu taas omalta kädessä. Tavoitteena on se, että saisin tallennetua yhteen kuvaan sen hetken fiiliksen ja tunteen ja että se välittyisi myös mahdollisesti katsojalle.

Tässä blogissa julkaistut kuvat ovat naturaaleja versioita tämän päivän mäenlaskuretkeltä, eikä niitä ole muokattu lainkaan. Kuvat on randomisti ladattu suoraan muistikortilta blogiin. Okei, ruudut eivät ole täydellisiä, eikä niiden pidäkään olla. Valovirheitä, sommitteluerhettä jne on varmasti oikean kuvaajan silmään, mutta tämä on tällä hetkellä se lähtötaso.

Julkaisen kuvat siksi, että haluan myös itse nähdä missä mennään tämän asian tiimoilta vaikka vuoden kuluttua. Tässäkin asiassa itsensä haastaminen on pelkästään hyväksi. 🙂

Näillä eväillä kohti seuraavaa retkeä ja uusia (onnistuneita) kuvia.

-Tomi-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *