Vuosi 2021- Muutosta, Myllerrystä ja Oppimista

IMG_20210913_184243

Vuosi 2021 alkaa olemaan loppupuolella, tätä kirjoitusta kirjoittaessa eletään vuoden toiseksi viimeistä päivää. Paljon on tullut mietittyä mennyttä vuotta, pitihän se sisällään melkoisia tapahtumia.

Keväällä 2021 Erähetkiä näki lopullisen päivänvalonsa. Ajatus omasta ”matalan kynnyksen retkeily- / ulkoilublogista” oli elänyt mielessä jo pitkään, mutta uskallus ehkä puuttui. Muutama rohkaiseva kommentti tuttavilta ja päätin touteuttaa asian. Harvinaista minulle, sillä olen aika arka muutoksille elämässäni. Olenkin saanut vuoden aikana olla mukana mukavissa tapahtumissa, olen ollut järjestämässä TYKY- päivää ja ennen kaikkea vieraillut käsittämättömän hienoissa paikoissa ihan tässä meidän lähimaastossa. Aikaa jäi myös toiselle rakkaalle harrastukselle; frisbeegolfille.

Samaan aikaan keväällä kun Erähetkiä syntyi, palkkatöissäni työnkuvani hieman muuttui ja vastuuta tuli kahden miehen edestä. Tämä vaikutti mieheen melkoisen kuluttavalla tavalla, mutta pienet retkeilyt lähimaastoissa antoivat sitä kaivattua energiaa ja voimavaroja. Pääkopan tuuletusta.

Muutenkin vuosi on sisältänyt melkoisia muutoksia ja niihin opettelu ja totuttelu on edelleen työn alla. Mutta lääkkeeksi näihinkin toimii ainoastaan aika ja kunnon retki. 🙂

Olen monta kertaa videoillani ja teksteissäkin puhunut kuinka luonnossa oleminen rauhoittaa. Olenkin vuoden aikana saanut äärimmäisen paljon uutta energiaa itseeni, henkistä valuuttaa pankkiin. Olen myös saanut ihan erilaista itsevarmuutta tekemiseeni ja luotan itseeni huomattavasti enemmän kuin esimerkiksi viime vuonna samaan aikaan. Olen ehjempi ja valmiimpi. Suurin anti retkilläni on kumminkin varmasti ollut se, että huomaan ”pärjääväni” itseni kanssa, Olen sellainen ihminen, joka hakeutuu ihmisporukoihin, olen sosiaalinen sekä työssäni että vapaa-ajalla, siksi yksin retkille lähteminen on ollut ehkä jopa vaivaannuttavaa. Olen oppinut istestäni paljon. Ja onpa saanut tehdä niinkuin itse haluaa. 🙂

Yksin hyvä, kaksin aina kaunihimpi. 🙂

Olen myös saanut testata vuoden aikana mielettömiä retkeilyvarusteita sekä- vaatteita. Suuri kiitos Retki Finlandille joka kiinnostui minusta ja tarjosi tuotteitaan testiin. Yllä mainituista syistä testaaminen on edelleen kesken, mutta ensi vuodelle on jo suunnitelmissa mielenkiintoisia seikkailuja, joissa näitä tuotteita päästään testaamaan taas isolla kädellä. Katsotaan vähän millä lailla näitä eetteriin tuodaan, luulen että YouTube / Instagram on ne väylät mihin jatkossa siältöä tullaan tuottamaan enemmän. TikTok- tiliä on kyselty, en tiedä…

Kiitos myös Anar. Vaatteet ovat ensiluokkaisia ja niistä minulta onkin paljon kyselty. Mielelläni näitä tuotteita käytän ja mielelläni niistä myös kysyjille kerron. Mikäli kunnon kamppeet kiinnostaa, suunnista tänne. Anarin vaatteet ovat edelleen kaikkien saatavilla, laadukkaita ja ennen kaikkea todella hyvännäköisiä!!!

Vuonna 2022 meno jatkuu entisen kaltaisena, mutta aion keskittyä enemmän tuottamaan sisältöä kun menneenä vuonna. Mm. nämä nettisivut ovat jääneet hieman paitsioon, kun yksinkertaisesti ei ole ollut paukkuja kirjoittaa ajatuksiaan. Lupaan siis jatkossa olla avoimempi myös tällä saralla. 🙂 Täällä sivustolla onkin kaikesta huolimatta käyny melkoinen kuhina ja palaute sivuista on ollut positiivista, nöyrä kiitos Teille jokaiselle sivustolla vierailleelle tästä. Jatkossa tavaraa tulee varmasti enemmän.

Youtuben puolella omaan pienen, mutta kuuliaisen kannattajakunnan. Eiköhän me sinnekin jotain retkiaiheista pätkää keksitä. 🙂 Niitä on ihan mukava tehdä ja niiden perusteella olenkin saanut lukuisia yhteydenottoja. On tullut kysymyksiä tuotteista, välineistä, vaatteista, retkikohteista jne. Sillekin selkeästi on paikkansa.

Suurin volyymi lienee kumminkin jatkossakin Instagramin puolella, jossa tavoittaa kumminkin suuremman yleisön. En ole koskaan ajatellut tekeväni tätä kuin omaan tyyliini kotikutoisesti ja villasukan tuntuisesti, mutta huomaan että postauksiani seurataan ja saan aika paljon myös tämän kautta palautetta. Paljon kysymyksiä ja vastauksia. 🙂 Instagramissa on helppo löytää kaltaisiaan ihmisiä, joilla on samanlainen suhde retkeilyyn ja luontoon. Monen monta inspiroivaa tiliä.

Summa Summarum; laitetaan kaasua pikkuhiljaa enemmän ja keskitytään oikeisiin asioihin. Ulkoiluun, retkeilyyn, nautiskeluun ja henkisen valuutan kasvattamiseen.

Hyvää vuotta 2022 sinulle. Olkoon se pienten retkien, Erähetkien täytteinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *